Yavru Kedinizin Eğitimi Nasıl Olmalı?

Yavru Kedinizin Eğitimi Nasıl Olmalı?

Yavru kediniz iki farklı şekilde öğrenir: Annesinin eylemlerini taklit ederek ve yeni deneyimler ve olumlu pekiştirme yoluyla öğrenerek başlar. Yavru kediler yavru köpeklerden daha bağımsız olsa da, onları erken yaşta doğru davranışlar benimseyecek ve diğer insan ve hayvanlarla aynı evi paylaşmanın kurallarını öğrenecek şekilde eğitmeniz önemlidir.

Yavru kediniz neden eğitilmelidir?

Yavru kediniz iki farklı şekilde öğrenir: İlk başta annesinin davranışlarını taklit ederek başlar ve sonra da deneyimleyerek kendi kendine öğrenir. Yavru kediler yavru köpeklerden daha özgür ruhlu olsa da, yavru kedinizi erken yaşta doğru davranışlar benimseyecek ve diğer insan ve hayvanlarla aynı evi paylaşmanın kurallarını öğrenecek şekilde eğitmeniz önemlidir.

Yavru kedinizi adını tanıması için nasıl eğitirsiniz?

 

Yavru kedinize adıyla seslendiğinizde yanıt vermesini öğretmek göründüğünden daha kolaydır. Bu basit ipuçları yararlı olacaktır.
  • Az heceli kısa bir ad seçin. Bu, yavru kedinizin adını tanımasını kolaylaştıracaktır
  • Yavru kedinizi beslemek veya oyun oynamak için adıyla çağırın ve aktivite sırasında adını tekrarlayın. Bu olumlu pekiştirme, kedinizin adını tanımasına yardımcı olur
  • Yavru kedinizi cezalandırırken adını tekrarlamamaya çalışın çünkü bu, adına olumsuz çağrışımlar katacaktır
  • Yavru kedinizin adını söyleyin ve hemen bir ödül maması verin
  • Veya adını söyleyin ve ona doğru bir kâğıt top yuvarlayın
  • Yavru kediler aç olduklarında genellikle daha duyarlı olurlar. Bu yüzden bu egzersizleri öğünlerden önce deneyin.

Yavru kediniz kum kabını kullanması için nasıl eğitilir?

Çoğu yavru kedi, tuvalet eğitiminin temellerini annelerini izleyerek öğrenir. Ancak, yavru kediniz kum kabını kullanmayı bilmiyorsa, onlara ne yapacaklarını göstermek sizin işiniz olacaktır. Kötü alışkanlıklara başlamadan önce yavru kedinize tuvalet eğitimi vermek, onları ve sizi önemli miktarda kaygı ve stresten kurtarabilir.

 

 

0 Yorum

Bu Konuya Bir Yorum Bırak