Kediler Salatalıktan Neden Korkar?

Kediler Salatalıktan Neden Korkar?

Kediler Salatalıktan Neden Korkar?
Youtube de veya başka sosyal mecralarda denk gelmişsinizdir mutlaka arkalarını dönüp bir salatalık gördüklerinde panikleyen kedi videolarını. Muhtemelen herkes gibi sizde merak etmişsinizdir, kediler salatalıktan neden korkarlar?
Gariptir ki kedilerin içgüdüsel olarak salatalıktan korkma gibi bir durumu var ki bu salatalık gördüklerinde paniğe kapılıp kaçmalarına neden olur. Bu tepki herkes tarafından komik gibi gözükse de aslında onlar için hiçte öyle değil.
Kedilerin salatalıktan korkmasının nedenlerini inceleyeceğiz ve korkmuş bir kediyi nasıl sakinleştirebiliriz onlara göz atacağız.
 

 

Kedimin Korktuğunda Atlaması Normal mi?
Kedilerin korktuklarında zıplaması kedigiller için normal bir tepki biçimidir. Sosyal medya da gördüğümüz salatalık gördüğünde zıplayan kedi videolarındaki o zıplayış kedinin salatalığı bir tehdit olarak görmesinden kaynaklanır. Kediler soyları bakımından yırtıcı kategorisindedirler. Yani kediler etraflarındaki yaşama karşı oldukça hassastırlar. Salatalık gibi nesneler aniden görüş alanlarında belirdiğinde, kediniz hazırlıksız yakalanır ve nesneye yani salatalığa karşı tepki olarak içgüdüsel olarak sıçrarlar. 
Kediniz uysal kedi olsa da, devamlı bu tip nesneler görürlerse kedinizin heran endişeli ve stresli olduğunu fark edeceksiniz. Bu nedenle, salatalık dahil, kedinizi korkularından korumanız önemlidir.
Kedilerin Salatalıktan Korkmasının En Önemli Nedenleri
 
 
Kediler neden salatalıktan korkar? Her kedinin sıradan bir salataya verdiği tepkinin nedeni aşağıdaki olasılıklardan herhangi biri olabilir!
Salatalık Kedilere Yılanları Hatırlatır
Kediler yılanları sevmezler. Aslında hangimiz yılan severiz ki. Aslında bakıldığında hayvanlar alemindeki en korkunç hayvanlardan biri olarak gösterilen yılanları tıslayarak taklit ediyor kediler.  Her ikisininde korktuklarında veya savunmaya geçtiklerinde çıkarttıkları ortak ses tıslamarıdır. Garip bir benzerlik değil mi?
Salatalıkların kedilere yılanları hatırlattığı teorisi çok gerçekçidir. Arkanızı döndüğünüzde ayaklarınızın dibinde yılana benzer bir nesne gördüğünüzü hayal edin. Muhtemelen aynı tepkiyi verirdiniz! 
Yılanların kayma hareketi kedilerin sıçramasına neden olur. Ancak kediler avına saldırma zihniyetinde olmadığından, onları potansiyel bir tehdit görürler ve zıplayarak kaçmak isteyeceklerdir.
Bir kediye gizlice yaklaşan her şey onu ürkütme potansiyeline sahiptir. Kediler doğaları gereği çok uyanık ve büyük bir sosyal bilince sahip olsalar da, evlerinde olduklarında kendilerini hissederler. Evdeki bir nesne onları korkutursa, tepki olarak zıplarlar. 
Kediniz Korktuğunda Ne Yapmalısınız? 
Kediler neyden korkar? Kedilerin salatalıktan korkabileceğini biliyoruz, ancak kedinizin korku tepkisi vermesine neden olabilecek başka birçok nesne var. Kedinizin giderek gerginleştiğini veya korktuğunu fark ederseniz ve kasıtlı olarak kedinizi korkutuyorsanız , şakaları bırakmanın zamanı gelmiştir . 
Kedinizin bir salatalıktan ürktüğünde yaptığı tuhaflıkları izlemek komik görünse de, onlar için eğlenceli değildir. Diğer birçok olumsuz reaksiyonun yanı sıra saç dökülmesine, kusmaya ve ishale yol açabilen gereksiz stres ve kaygıya neden olur. 
Peki korkmuş bir kediyi nasıl sakinleştirirsiniz? İşte göz önünde bulundurmanız gereken birkaç püf noktası:
Onu korkutacak şakalardan uzak durun
Yavaş yavaş yeni nesneleri ona tanıtın
Kedinizin etrafında yavaşça hareket edin
Kedinize kendini güvende sağlayacağı güvenli alanlar oluşturun
Sakin olun ki stresiniz kedinizin stresini şiddetlendirmesin
 
Streslerini kontrol etmenin en iyi yolunu bulma konusunda kedinizin size rehberlik etmesine izin verin. Size stresli, endişeli veya rahatsız olduklarına dair belirtiler veriyorlarsa, onlara biraz zaman tanıyın ve rahatlamalarına yardımcı olmak için onlarla birlikte çalışın. 
Kedileri Korkutan Diğer 4 Şey
Salatalığın kedileri korkutabileceğini biliyoruz, ancak kedileri korkutabilecek başka şeyler de var. Kediniz korkuyorsa, bunun nedeni şu faktörlerden biri olabilir:
Yüksek Sesler
Güçlü Koku
Diğer Hayvanlar
Yeni İnsanlar
Kedinizin günlük yaşamında değişiklik yaptığınızda, kediler değişikliği sevmediği için artan bir korku tepkisine neden olabilir. Kedinizi korkutabilecek değişikliklere dikkat ettiğinizden emin olun ve olaylardan korkarlarsa yok etmek için ihtiyaç duydukları alanı sağlayın.

0 Yorum

Bu Konuya Bir Yorum Bırak